Декорация, Дизайн тенденции

Top 5 ползи от интериорен мъх

В света на естествените декорации интериорния мъх ( Caldonia Rangiferina )  се налага все повече като алтернатива на традиционната вътрешна растителност. В природата мъхът расте много бавно – с 5-7 мм. на година. Естествената мекота и структура се запазва чрез специална процедура на балсамиране, която му позволява да издържа до 10 години. Препаратите за балсамиране са на водна основа, което дава възможност продукта да бъде изцяло биологично разградим в естествена среда.   Процесът по бране,съхранение и обработка на растението се извършва изцяло на ръка. Мъхът е отличен природен индикатор за чистота на въздуха.

1. Не изисква поддръжка:

 След поставянето си, мъхът не се нуждае от допълнителна поддръжка. За разлика от интериорните цветя не се налага да се полива, подхранва и подменя. Материалът е лесен и непретенциозен за поддръжка и съхранение- не му е нужна светлина и вода.

2. Не задържа прах и миризми:

Стените от скандинавски мъх имат антистатичен ефект и спомагат за пречистването на въздуха от вредни частици. Също така не задържат прах и миризми.

3. Не предизвиква алергии:

В днешно време все повече хора страдат от различни алергии. Скандинавският мъх не съдържа токсични компоненти или алергени , дори напротив пречиства въздуха в помещенията и ви помага да сте по-здрави. Ограничава появата на плесен и разпространението на вредни микроорганизми.

4. Високи акустични свойства:

Мъхът е отличен звукоизолиращ материал. Поглъща звука и по специално честотите, в който варира човешката реч. До два пъти по успешно улавя шума в сравнение с други материали със същия обем и дебелина, които имат същото предназначение. Създава отлична акустика

5. Пожароустойчив:

Той е пожароустойчив материал, който забавя запалването на повърхността, върху която е монтиран. Мъховете са издръжливи на високи температури и дори след запалване не поддържат огън и не тлеят, а само се стопяват.